Tervetuloa vuosi 2023, tervetuloa kursseille!

Iloista vuoden alkua!

Vuosi päätettiin uuden vuoden aaton rallytoko rataharjoitukseen isossa hallissa ja tapahtuma oli hyvin suosittu, kiitos osallistuneille! Koitetaan järjestää ison hallin harjoitus uudelleen jonkin ajan kuluttua.

Viime vuonna järjestin lähes sata kurssia, jatkuvia ympärivuotisia ryhmiä pyörii tämän lisäksi jatkuvasti kolme. Kaikki suunnitellut kurssit pääsivät alkamaan ja vain muutamia hajapaikkoja jäi täyttymättä. Tämä kertoo siitä, että Keravalla todella kaivattiin koirakoulua, kuten itsekin kaipasin vuosia sitten. Yksityisasiakkaita oli muutamia kymmeniä. Useita tapahtumia, kesän rallytokon ulkorataharjoituksista hallirataharjoitukseen sekä monet nose work etsinnät. Kesällä oli hauskaa ideoida ja toteuttaa valokuva nose etsintää sekä etsinnät Klondyketalon pihapiirissä Saviolla myös valokuvasuunnistus periaatteella. Kolme opiskelijaa/työkokeilijaa ehti vuoden aikana olemaan oppimassa ja vielä viimeisin isompi projekti opinnäytetyöstä sovittiin vuoden 2023 puolella toteutettavaksi.

Ihan uutena kokonaisuutena tukikoira koulutusten aloittaminen Suomen kuulo- ja tukikoirayhdistyksen yhteistyökouluttajana. Ensimmäinen virallinen kuulokoira ehti myös valmistumaan joulukuussa 2022, jonka yhteistyökouluttaja olin. Onnea Nasulle ja Piialle perheineen! Nasu ilmoittaa omistajalleen puhelimen soittoäänen, uunin piippauksen ja jos joku huutaa omistajaa nimeltä. On ollut hienoa seurata, miten koulutetut käytökset ovat vahvistuneet arjessa ja vakiintuneet normaaliksi toiminnaksi, juuri siihen tarkoitukseen mihin koiraa onkin tarvittu. Tukikoirakoulutukset jatkuvat yhteistyökouluttajana tänäkin vuonna.

Olen oppinut valtavasti taas viime vuonna koirista ja kouluttamisesta, yksi tämän työn helmi onkin se, että koskaan ei ole valmis, tietoa on saatavilla ja uutta tietoa tulee valtavasti lisää koirien käyttäytymisestä, koulutuksesta ja oppimisesta. On ollut ilo seurata koirien kehitystä kursseilla, omistajien keskittymistä ja sitä tärkeintä, iloa yhdessä onnistumisista! Ensimmäiset kurssilaiseni ovat käyneet vuonna 2022 myös koirakilpailuissa ja koulutustunnuksia on ansaittu, onnea teille!

Uudet kurssit aloittavat viikolla 2 ja vakituiset ryhmät samoin. Lämmin kiitos kaikille minun kurssejani tuttavilleen suositelleille. Olen kuullut, että puskaradiossa toistuu usein Eläinpalvelu Hyvä ja se on ihana kuulla. Sydämellä toteutettu työ näkyy. Tammikuun kursseilla onkin enää kaksi paikkaa vapaana, lajimix- kurssilla yksi paikka sekä nose work jatkokurssilla niin ikään yksi paikka. Moni kertoi jääneensä ilman mieluisaa paikkaa, se on kurjaa, kun intoa koiran kanssa harrastamiseen olisi. Helmi- ja maaliskuulle onkin jo avattu kurssi-ilmoittautuminen ja se onkin käynnistynyt vilkkaasti. Aikuisten koirien kursseille mahtuu vain kolme koiraa, mutta aina tulee uusia kursseja, mutta instagramissa elainpalveluhyva :ä seuraamalla ja facebookissa Eläinpalvelu Hyvä – koirakoulu sivusta tykkäämällä huomaat paremmin uusien kurssien myynnin alkamisen ja uudet tapahtumat niin ikään! Tarkistathan facebookissa seuraamasi sivun? Kesällä facebook-tilini kaapattiin ja vanha koirakoulun sivu meni sen mukana ulottumattomiini. Uusi on https://www.facebook.com/profile.php?id=100084871587724

Tervetuloa siis uudet ja jo tutut asiakkaat pentukurssille, arki- ja ohituskurssille, rallytokon, tokon tai nose workin alkeisiin tai jatkoryhmiin. Tehdään tästä vuodesta 2023 edellisen tapaan iloinen harrastusvuosi ja/tai uuden oppimisen vuosi, positiivisesti vahvistaen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s