Ensimmäinen vuosi koirakoulua

Ensimmäinen vuosi koirakursseja Keravalla tulee pian täyteen. Vapunpäivänä vuosi sitten starttasi ensimmäinen TOKO alkeet Sompion puistossa. Ennen sitä tein jo muutamia yksityistunteja ja kotikäyntejä. Aika pistää hieman numeroita jonoon ja tarkastella mennyttä vuotta, ensimmäistä (sivutoimi) yrittäjänä.

Olen vuodessa pitänyt lähes 90 kurssia, koirayksilöitä asiakkaina on ollut karvaa vaille 250 (yksärit+kurssit). Monet asiakkaat ovat ehtineet käydä jo 3-4 peräkkäistä kurssia. Jatkuvia kursseja tämän lisäksi on neljä sekä rataharjoituksia ja tapahtumia. Yhden kurssin jouduin perumaan osallistujakadon takia. Kahta vaille kaikki kurssit ovat olleet loppuunmyytyjä. Parhaimmat jo 3kk ennen kurssin alkua. Vuoteen on mahtunut mm. 24 pentukurssia ja 19 rallytokokurssia, ne ovat olleet ehdottomasti suosituimpia kurssejani vaikka muutkin ovat täyttyneet.

Kurssien alkaessa vuosi sitten ei ollut vielä varmuutta voinko kurssitoimintaa jatkaa syksyn sateiden tullessa, sopivien (lähinnä hinnaltaan) tilojen löytyminen tuntui vaikealta, mutta tässä onneksi pystyi kaksi saman ongelman kanssa painivaa yrittäjää lyödä viisaat päät yhteen ja sopiva ratkaisu löytyi. Kiitos Jobs For Dogs Päivi! Halusin nimenomaan koirakoulun Keravalle ja sen sain, kun tila löytyi.

Vuosi ei ole tietenkään ollut ruusuilla tanssimista, vaan kovaa työtä, mutta myös hyvin palkitsevaa oppimista, uusia oivalluksia, pitkiä päiviä, kalenterin ihmettelyä, laskemista, suunnittelua ja siivousmopin pyörittelyä.

Mutta ihan parhaita asiakkaita olen saanut koirakouluuni. Niin hienoa nähdä oivallukset ja syttyvä into niin koiran kun ohjaajan silmissä. Jos kurssille on tultukin nenät eri suunnissa, melkein poikkeuksetta sieltä on kuitenkin lähdetty karvan verran enemmän halua ymmärtää hihnan toista päätä. Uskon, että olen voinut tuoda lisää iloa arkeen useille karvakaverin omistajille omasta koirastaan ja sytyttänyt myös intoa oppia lisää. Kursseilleni on uskoakseni ollut matala kynnys osallistua, tervetuloa sellaisena kuin olet, löydämme varmasti jatkossakin sinulle ja lemmikillesi sopivimman tavan yhteisen sävelen löytämiseen.

Kiitos myös useista positiivisista palautteista! Kouluttajakin tarvitsee niitä jaksaakseen, positiivista vahvistetta myös ihmisille. Jatketaan seuraava vuosi vähintään yhtä hyvällä tsempillä!

PS. Erityisen lämmin kiitos kaikille teille, jotka olette suositelleet kurssejani tuttavillenne, tiedän, teitä on useita. Kiitos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s